top of page

CONSTELAȚII ORGANIZAȚIONALE PENTRU ÎNTREPRINDERI, INSTITUȚII,

ASOCIAȚII ȘI FUNDAȚII

R.jpg

CONSTELAȚII ORGANIZAȚIONALE ÎNTR-O SINGURĂ PROPOZIȚIE

Cu ajutorul constelației organizaționale pot fi dezvăluite relațiile ascunse, informale, normele, regulile și dinamica din spatele structurilor formale, hierarhice și a temelor colective și poate fi dezvăluită o nouă perspectivă, se poate ajunge la o nouă înțelegere și soluție, care poate aduce beneficii organizației în ansamblu.

 

ORIGINEA CONSTELAȚIEI ORGANIZAȚIONALE

Constelația organizațională se bazează pe abordarea fenomenologică cunoscută din constelații sistemice. Noțiunea fenomenologie este compus din cuvintele grecești phainomenon (fenomen înseamnă ”cel care apare”, ”cel care se manifestă”, ”fenomenul”) și logos (cunoștință). Constelațiile familiale au fost dezvoltate de Bert Hellinger, iar dezvoltarea lor în constelații sistemice organizaționale este atribuită lui Matthias Varga von Kibéd și soției sale, Insei Sparrer, facilitatori de constelații sistemice structurale, precum și lui Günthar Weber. Este o metodă populară încă de la mijlocul anilor 90, care ajută la funcționarea întreprinderilor și a organizațiilor.

 

CINE POATE CERE O CONSTELAȚIE ORGANIZAȚIONALĂ?

Constelația organizațională poate fi cerută de liderul / liderii, de CEO și de proprietarii organizației.

 

CÂND SE CERE O CONSTELAȚIEI ORGANIZAȚIONALĂ?

Când vă confruntați cu o problemă, dilemă, conflict sau ceață, care afectează întreaga organizație sau o parte a acesteia, și pentru care nu puteți găsi o soluție într-un mod obișnuit. Aceasta poate fi atmosfera ostilă dintre diferitele departamente; schimbarea prea frecventă a angajaților; probleme în ceea ce privește programul de lucru, responsabilitățile de muncă sau salariile; scurgerea de energie / bani; probleme de proprietate; mobbing – excludere informală, bârfă -; un "lider de fundal" invizibil care ține firele în mâini; intensificarea problemelor psihice (depresie, epuizare, letargie, hiperactivitate etc.) la nivel de grup; confuzie în ierarhie; plecarea persoanelor din funcții de conducere sau slăbirea potențialului lor de conducere; crize; conflicte de lungă durată sau conflicte care rămân ascunse; lipsa perspectivelor; alți factori neevidente, neclare etc.

În plus față de situațiile generale menționate mai sus, poate fi utilă o constelație organizațională și când angajați oameni noi, începeți proiecte noi, construiți un brand, dezvoltați noi tipuri de abilități de comunicare, în caz de fuziune, schimbări în strategii, în găsirea resurselor ascunse; în cazul modificărilor care afectează sistemul comunitar; când sunt schimbări în sistemele sociale și psihice ale angajaților / membrilor.

 

DESFĂȘURAREA CONSTELAȚIEI ORGANIZAȚIONALE

Constelația organizațională se desfășoară într-un loc și o dată prestabilită. Este precedată de o întâlnire cu liderul (liderii) în care discutăm problemele, la ce ar dori să se uite (putem să ne uităm la mai multe teme în cadrul unei ședințe) și aproximativ câți reprezentanți vor fi necesari.

Reprezentanții convocați pentru constelație sunt persoane care au experiență în constelații conduse de mine, oameni de încredere care respectă confidențialitatea muncii.

În termen de o săptămână sau zece zile de la constelație mă voi întâlni din nou cu liderii și vom discuta dacă au avut loc schimbări, dacă ceva a fost dezvăluit în viața de zi cu zi, la nivel practic, din realizările pe care le-a adus munca cu constelația. După o jumătate de an dacă liderii simt nevoia, putem repeta discuția despre efectele constelației.

Intervalul de timp pentru constelația organizațională când se uită la o singură temă este de 2 ore. Dacă ne uităm la mai multe teme este de 4 ore.

Se întocmește o un proces verbal, pe care îl vor primii liderii la prima întălnire dupa constelație.

 

PREȚUL CONSTELAȚIEI ORGANIZAȚIONALE

Prețul include pe lângă prețul constelației atât onorariul reprezentanților, cât și al notarului (cel care scrie procesul verbal), prin urmare taxa finală de numărul de reprezentanți necesari pentru constelație.

Dacă, de exemplu, ne uităm la un singur subiect, durata nu depășește 2 ore și avem nevoie de 12 reprezentanți, prețul este 3500 RON. Dacă ne uităm la mai multe subiecte și durata este de 3-4 ore, atunci 5500 RON.

 

Aici mă poți contacta:
gergelyedo@gmail.com | 0040751450416.

 

În forma aceasta până acum am condus două constelații organizaționale, una pentru una dintre cele mai mari fundații de la Cluj, și cealaltă pentru o companie tot de la Cluj.

 

Te aștept cu drag!

 

„Relația cu mama este prima întreprindere. Relația cu întreprinderea este la fel cum este relația cu mama.” Bert Hellinger

bottom of page