top of page

LIP - ÉLETINTEGRÁLÁSI FOLYAMAT 

fenomenológiai és integratív állítás

ALAPKÉPZÉS

Az alapképzésen a hangsúly a LIP és a fenomenológiai állítás személyes megtapasztalásán fekszik, valamint a tudatszintek mélyebb megismerésén, körüljárásán, tanulmányozásán annak a modellnek alapján, ahogyan azt Dr. Wilfried Nelles kidolgozta.

Alkalmad nyílik az éberséget testi, lelki és szellemi szinten megtapasztalni, ez képezi az állítással való munka alapját. Az egy éves képzés alatt megvizsgálhatod és nyomon követheted saját belső folyamataidat, ráérezhetsz és ráláthatsz a személyes lehetőségekre és korlátokra mind a kliens, mind a képviselői és megfigyelői pozíciókból, ugyanakkor tere van a szakmai és személyes kérdéseknek is, ezáltal belenőhetsz a fenomenológiai munkába.

A tapasztalatok érési folyamatain túlmenően megtanulhatod mind elméleti, mind gyakorlati szinten a fenomenológiai pszichológia és állítás alapjait, és ráérezhetsz arra, hogy a terápiás / konzultációs munka jelenthet-e számodra szakmai perspektívát.

Az alapképzés tartalmát nem egy előre meghatározott kurrikulum képezi, hanem inkább egy élő organizmusként kezeljük, amely az egész képzés időtartama alatt az alább felsorolt, vagy időközben felmerülő témákat áthatja, elmélyíti, gyakorlatban kézzelfoghatóvá teszi.

Az emberi tudat fejlődési szakaszai

 • Az emberi tudat evolúciója

 • Az individuális és kollektív tudatszint

 • A gyermeki és a felnőtt tudatszint

 • Az egyéni potenciál

Fenomenológia és terápia

 • Terápiás munka az itt és mostban

 • A csend szerepe a terápiában

 • Éberség és (lélek)jelenlét

 • Az igazság, mint pillanat

 • Érzékelés, észlelés és tudás

 • Spirituálitás és terápia

Kapcsolatok, párkapcsolat, szeretet

 • Dinamikák a párkapcsolatokban és a családi kapcsolatokban

 • Szülők és gyerekek

 • Szeretet, szekszualitás, kapcsolat

 • A CLIP (Couple Life Integration Process – Párkapcsolati integrálási folyamat) elmélete és gyakorlata

 • Munkahelyi, szakmai és egyéb kapcsolatok

Állítás és LIP

 • A klasszikus családállítás, a spirituális állítási munka és a LIP

 • Statikus és mozgásos állítások

 • Az állítás mestersége és az állítás művészete

 • Lehetőségek és korlátok

 

A KÉPZÉS FELÉPÍTÉSE

Összesen 16 nap. Négy alkalommal négy napos modul folyamatos becsatlakozási lehetőséggel. A főképzésen való részvétel előfeltétele négy alapképzési modulon való részvétel, amennyiben lehetséges mindegyik tematikát érintve.

A modul felépítése:1 kezdőnap – elmélet, zárt csoport, 1 nyílt állítás nap, 2 zárt csoportos állítás és megbeszélés nap, ahol alkalom nyílik elméleti, személyes és általános kérdések feltevésére, kiscsoportos gyakorlatokon keresztül a tapasztaltak megbeszélésére, reflektálni a saját folyamatokra. Az elméleti rész rotációsan zajlik.

Amennyiben valaki az alapképzés után, még a főképzés elkezdése előtt elkezd a módszerrel dolgozni, akkor az alapképzésehez hozzátartozik három szupervíziós coaching vagy a részvétel egy szupervíziós napon, aminek külön díja van és amelyre a főképzés elkezdése előtt várom.

Amennyiben valaki már elvégzett másnál egy családállítás képzést, elégséges csak két modulon résztvennie! Ha nagy az érdeklődés azok részéről, akiknek már van családállítás képzése és gyakorlata, lehetséges egy 5 napos modul csak az ő részükre, amellyel már csatlakozhatnak a főképzéshez.

Az alapképzést elvégzők a németországi Nelles Institut által elismert LIP – élet integrálási folyamat, fenomenológiai pszichológia és állítás alapképzés tanúsítványt kapnak.

 

A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS IDŐPONTJAI

A legközelebbi alapképzés Budapesten indul.

A követlező becsatlakozási időpontok:
2023, január 13 – 16 – A fenomenológiai állítás és a családállítás
2023, március 17 – 20 – Az állítási munka összetevői  – kliens, állításvezető
2023, május 19 – 22 – Az állítási munka összetevői – képviselők/segítők. Az állítás felépítése – interjú, az állítás menete

2023, szeptember 15 – 18 – Az állítás felépítése – segítő beavatkozások, kérdések

A budapesti modulokon Vági Zsolt tart egy kiselőadást. Az első modulon az előadásának a címe: Pszichológiai-filozófiai mérföldkövek és alapelméletek, melyek hatással voltak a fenomenológiai irányzat kialakulására

A modulok órarendje :

Péntek: 10.00 – 13.00, 14.00 – 17.00
Szombat: 9.00 – 13.00, 14.00 – 17.00

Vasárnap: 10.00 – 13.00, 14.00 – 17.00

Hétfő: 10.00 – 15.00

 

Jelentkezési határidő:

A jelentkezés folyamatosan zajlik.

A KÉPZÉS ÁRA

1150 € (lehet forintban is fizetni a napi árfolyamon).

Early bird:

Amennyiben a teljes összeget kifizeted bejelentkezéskor 1050 €.

A fizetés 4 részletben lehetséges:
450 € bejelentkezéskor,
300 € az I. modulkor
300 € a III. modulkor

Ha valakinek ez a fizetési ütem nem megfelelő, írjon privátban és megbeszéljük, milyen más ütem lehetséges.

A fizetés módja átutalással a CENTRUL CASA EDO S.R.L. számlájára romániai átutalással:
CENTRUL CASA EDO S.R.L.
RO07BTRLRONCRT0CG6828401
Banca Transilvania

Nem romániai átutalással:

CENTRUL CASA EDO S.R.L.

Eur: RO51BTRLEURCRT0CG6828401

Huf: RO90BTRLHUFCRT0CG6828401

Banca Transilvania

SWIFT BTRLRO22

A haladó képzést 2023-ra, novemberi kezdéssel hírdetem meg Kolozsvárra. A két éves időkeretben zajló, 35 napos haladó képzés ára 3000 €, az alapképzésen résztvevők számára 2800 € . Az ár nem tartalmazza Wilfried Nelles és Malte Nelles egy-egy (lehetséges) szemináriumát, amelyeket a haladó képzés részeként, azonban mindenki számára nyílt napokként fogunk meghirdetni.

Amennyiben a Wilfried Nelles és Malte Nelles által tartott szemináriumok és képzések érdekelnek, további információt az időpontokról, helyszínekről és árakról itt találsz:

www.nellesinstitut.de

A KÉPZÉS HELYSZÍNEI A VÁROSTÓL / ORSZÁGTÓL FÜGGŐEN

KOLOZSVÁRON

Casa EDO / Spiri2Art Center
Gutinului utca 11

CSíKSZEREDÁBAN

Mozgástér
Petőfi utca 18

BUDAPESTEN

Ars et Vita Alapítvány
To Hi Gan Zendo
Váci utca 40. 1/7,
23-as kapucsengő
1056 Budapest

KIKNEK SZÓL A KÉPZÉS?

Az alapképzésnek nincs előfeltétele. A képzésen tapasztaltak, tanultak hasznosíthatók mind a hétköznapi, mind a szakmai életben, bármilyen szakmát is gyakoroljon vagy pozíciót is töltsön be az érdeklődő. Nyitott mindenki számára, akit érdekel a fenomenológiai pszichológia, a spirituális állítási munka, a különféle tudatszintek elméleti és tapasztalati ismerete, az önismeret. Kiegészítheti azon tanácsadók, pszichológusok és különféle terápiás szakemberek munkáját, akik számára a „régi” már nem járható vagy már nem elég, és tovább szeretnének növekedni a fenomenológiai munka irányába.

IMG_2612.jpg
bottom of page