top of page

 

ÖNISMERETI SZEMINÁRIUMOK ÉS MŰHELYEK CSOPORTOK VEZETŐINEK 

A pandémia és a karantén keresztbetett sok offline programomnak, de végül, többszöri nekifutással, csak összejött szeptemberben a várva várt program, első körben románul, egy hat fős csoporttal. 

A magyar nyelvű esemény november 27 - dec 1 között lesz megtartva.

Alább olvashatsz pár visszajelzést:

"Ezek a szemináriumok semmilyen más szemináriumra nem hasonlítanak azok közül, amiken én eddig résztvettem: egy mély önismeretről van szó egy olyan térben, ahol elég jól éreztem magam ahhoz, hogy sebezhető és nyitott legyek. Ahol elismerhetem, hol van még tanulni valóm és ahol örömmel töltenek el azok a helyek, ahol, vezetőként, még érnem kell. Meleg és befogadó volt a tér a reflektálás, a megosztás és a tanulás számára - tanultunk történeteken, példákon és érzelmeken keresztül.

Edó, mint mindig, bölcsen és könnyed bájjal vezetett, megosztva élettapasztalatából azokat az értékes pillanatokat, amelyek száz, könyvekben olvasható elméletnél többet érnek. Ő önmagában olyan, mint egy élő, őszinte, hiteles könyv. Ajánlom ezt a szemináriumot, ha tisztánlátásra, belátásra, megértésre és perspektívára van szükségetek."

Claudia Găgeanu, psichoterapeuta, műhelyvezető

"Ez a program számomra mély felismeréseket hozott. Rejtett énrészeimmel ismerkedtem meg, amelyek olyan természetesen bontakoztak ki számomra, mint ahogyan a tél tavaszba fordul. Biztonságban éreztem magam ahhoz, hogy felfedezzem a folyamataimat és megosszam a többi résztvevővel. A tér, amelyet Edó megteremtett befogadó volt, mindent magába foglaló, pontosan olyan, mint amilyenre akkor a belső folyamatomban szükségem volt. Tiszta szívből ajánlom Edót, mint egy olyan vezetőt, aki engem szívből vezetett több éven keresztül."

Delia Sfechis, tréner és jógaoktató

„A műhelyeken való részvétel az egyik legjobb befektetésem volt önmagamba. Valóban egy önismereti műhely volt, amelyen keresztül megismerkedhettem a különféle tudatszintjeimmel és a csoportban elfoglalt különféle szerepeimmel. Rájöttem, hogy annak ellenére, hogy nem hittem abban, hogy él bennem egy „materiális vezető”, az élet igenis egy adott céllal hozott ebbe a szerepbe, és felfedeztem magamban az erőt is, amely ahhoz szükséges, hogy csoportot vezessek. Egy új perspektíváját ismertem meg annak, hogy mit jelent vezetni, mást, mint amit én gondoltam erről korábban, mármint hogy milyennek is kell lennie egy vezetőnek. Edó példájának erején keresztül felfedeztem, mit jelenti egy csoportot szívből vezetni. Köszönöm, Edó, mindazt, amit annyi szeretettel osztottál meg velünk.”

Anca Florea, egyetemi asszisztens

Az esemény részletes leírása:

ÖNISMERETI SZEMINÁRIUMOK ÉS MŰHELYEK CSOPORTOK VEZETŐINEK GERGELY EDÓVAL KOLOZSVÁRON

A célcsoportról:
Különféle csoportok vezetőinek, terapeutáknak, oktatóknak, edzőknek, tanároknak, céges vezetőknek, eseményszervezőknek és mindenkinek, aki felnőttekből álló csoportokat vezet, a jövőben vezetni szeretne, vagy már vezetett, de valamiért abbahagyta és most ismét elkezdené.

Mivel a felnőttekkel akkor is kapcsolódni kell valamilyen szinten, ha gyerekcsoportokat vezetünk, azok számára is szól a meghívás, akik gyermekekből álló csoportokat vezetnek.

Minden rendszerben van vezető vagy vannak vezetők. Így azoknak is szól, akik egy rendszeren belül vezetői pozíciót töltenek be. Lehet ez a rendszer egy intézmény, egy cég, egy szervezet, egy egyesület, egy klub, és, amire ritkán gondolunk, viszont az első rendszer, amibe beleszületünk, az maga a család.

PÉNTEK, november 27
16 – 20 óra:

Mi a vezetői minőség?

Milyen a vezetői pozícióhoz való viszony és a belső hozzáállás a gyermek, tinédzser és felnőtt tudatszintek szemszögéből, mind a vezetői, mind a résztvevői tapasztalatokat figyelembe véve? Kiindulási pont dr. Wilfried Nelles tudatszint térképe.

Mit jelent vezetni a rendszerszemlélet (Hellinger) szempontjából?

Különféle csoportvezetői minőségek: tanár, terapeuta, guru, tanító, céges vezető, lelki vezető, workshop vezető, stb.

SZOMBAT: november 28
10.00 – 16.00 óra

KAPCSOLATOK:


Kapcsolat a saját vezetői szereppel; a tanárokkal; a csoporttal; a térrel; a pénzzel; a kollegákkal; a partnerekkel; a barátokkal.

Kapcsolatok más csoportokkal, csoportvezetőkkel, szervezetekkel.

VASÁRNAP, november 29
10.00 – 16.00 óra


A pénteki és szombati napok témáinak gyakorlatban kipróbálása kiscsoportos munkák során.
A kiscsoportos gyakorlatok során tapasztaltak megbeszélése.

HÉTFŐ, november 30
10.00 – 16.00 óra

A vezetési minőség különféle változása az idők során és a különböző kultúrákban.


Mit jelent a sikeres vezetés ma? Milyen tendenciákat mutat a jövő?


Mi az, amit tanítunk? Mi az, amit átadunk? Mi az, amit megosztunk?

Csoportdinamika és a csoporton belüli szerepek. Kiindulási pont Raoul Schindler osztrák pszichoterapeuta elmélete.


Vezetői kihívások: kudarcok, csapdák, árulások, továbbtanulás és/vagy a tanulmányok befejezése, kiégés, szakmai váltás, stb.

KEDD, december 1
10.00 – 16.00 óra

A csend szerepe a vezetésben.
Testtudatosság és testbeszéd a vezetésben.
Kiscsoportos munka. A kiscsoportos munka során tapasztaltak megbeszélése.

DíJ: 1200 lej.
Foglalás: Helyedet egy 200 lejes foglalóval biztosíthatod november 13-ig.
A helyek száma korlátozott, 8 hely.

Jelentkezni lehet: 0040751450416, gergelyedo@gmail.com vagy
Helszín: Casa EDO, Gutinului utca 11, 2. emelet

És egy kis személyesebb hangvételű meghívó:
Bízom benne, hogy ezáltal valami változik.
Bízom benne, hogy azok, akik ezt elvégzik, másfajta hozzáállással vezetnek csoportot, dolgoznak együtt emberekkel, végzik a dolgukat.


Valószínűleg te, akit ez a meghívás megérint, először arra gondolsz, talán azért lenne érdemes ezt elvégeznem, hogy nekem menjen jobban és legyen könnyebb. Nem, nem hiszem, hogy így lesz. Lehet, hogy jobban fognak menni a dolgaid, de bizonyos értelemben nehezebb lesz. Mert talán olyan felelősséget vállalsz fel, a vezetői minőségnek olyan súlyát, ami eddig nem tudatosodott. Ezek a szemináriumok után már nem tehetsz úgy, mintha nem tudnál arról, amit látsz, ami a csoporttal történik. És ilyen értelemben nehezebb lesz. Jobban fog fájni. De utána jobban fogsz szeretni. És már nem azért vezeted a csoportot, mert szeretsz vezetni, hanem mert szereted azokat, akikkel együtt dolgozol, az "embereidet", akik egyformán értékesek számodra, pont úgy, ahogyan a szívnek az egész ember.

IMG_2696.jpg
bottom of page