top of page

SEMINARII ȘI ATELIERE DE AUTOCUNOAȘTERE

PENTRU LIDERI DE GRUP

14 – 17 octombrie, Bicălatu, Huedin
 

CUI SE ADRESEAZĂ:

 

Liderilor diferitelor grupuri, terapeuțior, trainerilor, instructorilor, profesorilor, organizatorilor de evenimente și tuturor persoanelor care în prezent conduc un grup de adulți, vor sa conducă în viitor, ori au condus în trecut dar dintr-un motiv sau altul au renunțat la poziția de lider și ar dori să o reia. Pentru că într-un fel sau altul este nevoie să ne conectăm cu adulții și în cazul în care conducem grupuri de copii, invitația li se adresează și acelora, care conduc grupuri pentru copii.

În fiecare sistem există unul sau mai mulți lideri, astfel îi invit și pe aceia, care într-un sistem îndeplinesc un rol de lider. Acest sistem poate fi o instituție, o companie, o organizație, o asociație, un club, chiar și familia, deși, cu toate că e primul sistem, acela în care ne naștem, ne gândim la ea foarte rar ca și la un sistem.

 

 

PROGRAM
 

JOI: Sosire la pensiune nu mai târziu de ora 17.00

Orele: 18.00 – 20.00 Prezentarea programului, cerc de deschidere și un bufet de bine ai venit


VINERI
Orele:10.00 – 13.00

Ce înseamnă calitatea de lider?

Care e relația și atitudinea interioară cu poziția de lider din perspectiva nivelului de conștiență al copilului, al tânărului și al adultului, luând în considerare atât experiențele de lider, cât și de participant ca membru de grup.

Punct de plecare: harta nivelelor de conștiență - LIP dezvoltată de dr. Wilfried Nelles (www.nellesinstitut.ro)

Ce înțelegem prin conducere din perspectiva abordării sistemice.

Punct de plecare abordarea lui Bert Hellinger, dezvoltatorul constelației familiale și constelației sistemice.

Diferitele calități de lider: profesor, terapeut, guru, învățător, lider corporatist, lider spiritual, lider de ateliere, etc.

Orele: 13.00 – 15.00 Pauză de masă

 

Orele: 15.00 – 18.00

RELAȚIILE: cu propriul rol de lider; cu profesorii; cu grupul; cu spațiul; cu banii; cu colegii; cu partenerii; cu prietenii.

Relațiile cu alte grupuri, cu alți lideri de grup, cu alte organizații.


SÂMBĂTA

 

Orele: 10.00 – 13.00

Schimbările calității de lider de-a lungul timpului în diferitele culturi.

Ce înseamnă în zilele noastre conducerea cu succes? Ce tendințe arată viitorul?

Ce învățăm? Ce predăm? Ce împărtășim?

Dinamica de grup și rolurile într-un grup. Punct de plecare teoria psihoterapeutului austriac Raoul Schindler.

Provocările liderului: eșecuri, capcane, trădări, formare suplimentară și/sau încheierea studiilor, burn out, schimbarea profesiei, etc.

Orele: 13.00 – 15.00 Pauză de masă

 

Orele: 15.00 – 18.00

 

EXERCIȚII ÎN GRUP

 

Experimentarea în practică a temelor în cadrul exercițiilor în grup.

Discutarea celor experimentate în cadrul exercițiilor în grup.

 

DUMINICĂ

 

Orele: 10.00 – 13.00

Rolul liniștii în conducere.

Conștientizarea corpului și limbajul corpului în conducere.


EXERCIȚII ÎN GRUP

 

Experimentarea în practică a temelor din zilele de vineri și sâmbătă în cadrul exercițiilor în grup.

Discutarea celor experimentate în cadrul exercițiilor în grup.

 

Cerc de închidere

PREȚ și ÎNSCRIERE:

 

1500 RON sau 300 euro. Prețul include seminariile și atelierele, cazarea pentru trei nopți în pensiunea din sat, câte un prânz cald vineri, sâmbăta și duminică și bunătățile servite în pauzele de cafea.

Pentru cei care participă și la formarea în LIP prețul este de 1200 RON sau 245 euro.

Rezervare: Îți poți rezerva locul cu plata unui avans de 500 RON până în data de 4 octombrie.
Numărul locurilor este limitat, 20 locuri.
Rezervarea se face la: 0040751450416 sau gergelyedo@gmail.com

 

LOCAȚIA:

Sat Bicălatu (Magyarbikal), este la doar 3 km de la gara Huedin, un sat micuț cu case și grădini frumoase, unde se poate ajunge și fără mașină, printr-o plimbare scurtă de la gara Huedin pe un plai cu o priveliște minunată.

MOTIVAȚIA ȘI INVITAȚIA:


Oriunde m-am dus, s-a strâns în jurul meu un grup de oameni, care mă considera lider, chiar și în cazurile în care aceste grupuri nu aveau un nume și o formă oficială. La început nu știam ce ar trebui să fac cu acest fapt, însă când am început să mi-l asum, nu doar că au apărut în jurul meu grupele cu nume și forme oficiale, dar și în mine au început să se reorganizeze propriile mele puteri, calități și capacități de lider. Această rearanjare, ca orice proces, e viu și durează o viață întreagă.

Ca profesoară, ca instructoare de yoga și diferite ateliere de autocunoaștere, în proiectele mele personale, ca lider al centrului Casa EDO (mai devreme Centrul Cultural Gandhi), ca facilitator și trainer de constelații sistemice, familiale și de LIP (Life Integration Process), dar mai ales în cursul celor aproximativ treizeci de retrageri pe care le-am condus în decursul a numai cinci ani în limbile maghiară, română și engleză, am făcut rost de foarte multe experiențe pe care la împart cu drag.

În grupurile conduse de alte persoane din calitatea de participant am ocazia să observ acele greșeli legate de conducere sau de organizare pe care le-am comis și eu sau încă le comit și azi. În cursul seminariilor aș dori să atrag atenția și asupra acestor greșeli. Totuși accentul va fi pe acele puncte forte, cărora în viziunea mea le pot mulțumi funcționarea neîntreruptă a grupelor conduse de mine încă din 2011, și mai ales din 2015, anul în care am hotărât să devin freelancer.


Am încredere, că prin aceste seminarii și ateliere ceva se schimbă.
Am încredere, că cei care participă la acest eveniment vor conduce în viitor în alt fel, cu o altă atitudine interioară, vor lucra diferit cu oamenii și își vor face treaba în mod diferit.

Probabil că tu, atins de chemarea acestui eveniment, mai întâi te gândești că merită să urmezi aceste seminarii ca să îți meargă bine și să îți fie mai ușor. Nu, nu cred, că va fi așa. Poate că lucrurile se vor derula mai eficient, dar într-un anumit sens îți va fi mai greu. Pentru că poate că îți vei asuma o responsabilitate, o greutate a calității de lider ce nu ai conștientizat până acum. După aceste seminarii nu te mai poți preface că nu vezi ce se întâmplă cu grupa. Și în acest sens îți va fi mai greu. O să te doară mai mult. Dar după aceea vei iubi mai mult. Și vei conduce grupa nu pentru că îți place să conduci, ci pentru că îi iubești pe aceia, cu care lucrezi împreună, îi iubești pe ”oamenii tăi”, care sunt importanți pentru tine în egală măsură, la fel ca și inimii întregul om.

Te aștept cu drag,
Edó Gergely, facilitator și trainer de constelații familiale, sistemice și PIV (Procesul de Integrare a Vieții), scriitoare, life coach și coach de psihoterapie yoga

Pagina web: https://gergelyedo.wixsite.com/edogergely

www.nellesinstitut.ro

Facebook: Casa EDO

 

Mai jos căteva testimoniale de la evenimentul de anul trecut:

 

"Aceste seminarii nu seamănă cu nimic altceva la care am participat până acum: e o autocunoaștere la nivel profund, într-un spațiu în care m-am simțit confortabil sa fiu vulnerabila și deschisă. Să admit unde mai am de învățat și să mă bucure locurile unde încet, încet, mă maturizez ca lider. A fost un spațiu cald și primitor pentru reflecție, împărtășire și învățare - prin povesti, teorie, exemple, emoții.

Edo a ghidat cu înțelepciune și grație, ca întotdeauna, împărtășind din experiența ei momente prețioase, mai valoroase ca 100 de teorii pe care le-ai putea citi într-o carte. Ea în sine este ca o carte vie, sincera, autentica. Recomand acest seminar dacă aveți nevoie de claritate, insight, înțelegere, perspectivă." Claudia Găgeanu, psihoterapeută și conducător de ateliere

 

 

 

Participarea la acest atelier a fost cea mai buna investitie pe care am facut-o in mine insumi. A fost intr-adevar un atelier de autocunoastere in care am facut cunostinta cu mine la diferitele niveluri de constienta si in diferitele roluri intr-un grup. Am descoperit ca desi nu credeam ca am in mine acest “leader material” viata m-a adus in rol de lider de grup cu un scop si am descoperit in mine puterea pe care o am ca sa conduc un grup. Am descoperit o alta perspectiva asupra ceea ce inseamna a fi lider decat ce credeam eu ca un lider trebuie sa fie. Si prin puterea exemplului lui Edo am descoperit cum conduci un grup din inima. Multumesc,Edo, pt tot ceea ce ai impartasit cu noi cu atata drag! - Anca Florea, asistent universitar

 

Pentru mine participarea la acest program a fost profund revelatoare. Am facut cunostinta cu parti ascunse din mine, care mi s-au dezvaluit cu aceeasi naturaletele cu care iarna se transforma in primavara. M-am simtit in siguranta sa ma explorez si sa impartasesc procesul meu cu celelalte participante. Spatiul creat de Edo in timpul intalnirilor a fost cuprinzator, primitor si exact ce am avut eu nevoie in acel moment al procesului meu interior. O recomand pe Edo din inima, ca pe un ghid care pe mine m-a indrumat din inima ei timp de mai multi ani. Delia Sfechis - trainer & instructor yoga

Delia Sfechis, trainer și instructor yoga

vezeto.jpg
bottom of page