top of page

YOGA - TRUP - SUFLET - SPIRIT

Meditation
Sessions
Yoga Psycotherapy
Weekend for beginers

Poate te întrebi: “de ce ar trebui să mă duc la yoga?” Din moment ce nu necesită o anume flexibilitate şi nu este nevoie de nicio pregătire prealabilă, recomand yoga oricui doreşte să atingă armonia interioară prin întreținerea corpului și a psihicului. Asanele, adică exerciţiile fizice, pot diminua cu timpul durerile de gât, de umăr și de spate, şi nu în ultimul rând, pot ajuta la revenirea la greutatea normală a corpului, la formarea corpului și la netezirea trăsăturilor feţei. Datorită exercițiilor de relaxare, se îmbunătățește calitatea somnului, te trezeşti mai odihnit, îţi crește vitalitatea și abilitățile de concentrare. Dacă ai probleme grave cu coloana, îţi recomand să consulți un medic, dar o mulțime de exerciţii fizice de detensionare și de deblocare pot fi efectuate de către oricine capabil să stea în picioare, sau pe jos, timp de mai multe minute, fără să-şi sprijine spatele. Exercițiile de yoga te ajută să locuieşti în propriul tău corp, să faci cunoştinţă cu propriile puteri de auto-vindecare. Asanele menţinute te aduc într-o stare de veghe continuă, ceea ce pregăteşte mintea şi sufletul pentru meditație, rugăciune și contemplație interioară, astfel încât, aproape pe neobservate, pot deschide drumul către auto-cunoaştere.

 

TRUP - Respectăm limitele

Dacă încă nu te doare, încă nu e bine, dacă deja te doare, deja nu e bine - spun de obicei. Dacă încă nu te doare eşti încă dinăuntrul zonei tale de confort, pe terenul cunoscut - dacă deja te doare, deja este egoul tău care-ţi dictează ritmul. Ideea e să rămâi într-o zonă de disconfort plăcută. Încercăm să ne găsim echilibrul în zona asta, să pornim de aici și să ne întoarcem aici, ca să putem locui cu adevărat în corpul nostru, în sălaşul sufletului nostru, şi să putem influenţa din exterior ceea ce este în interior în aşa fel, încăt reciprocitatea şi armonia fluxului să ne umple întreaga fiinţă.

 

SUFLET - Atenție la ritmul respiraţiei

Mulţi consideră că respiraţia are doar două faze, inspirare şi expirare. De multe ori nici nu aşteaptă până expiră, au şi început să inspire, şi invers. Ritmul corect este: inspirare, susțin aerul inspirat înăuntru, doar pentru câteva secunde, şi doar după aceasta urmează expirarea, care e puţin mai lungă decât inspirarea, şi iarăşi menţin câteva secunde starea aceasta de expirare totală. Prin expirare ne eliberăm de mânie, de supărare, de agresiune, de durere. Prin inspirare conduc prana, aerul vindecător şi vital acolo, unde e spasm, tensiune, încordare şi prin expirare dau drumul la tot ce nu mai este al meu, ceea ce e deja mort, ce e al trecutului, ce mă îmbolnăveşte.

 

SPIRIT - Fără competiție

Nu concurez nici cu mine însumi, nici cu cine am fost mai devreme, cu acel eu al meu, care era capabil de acrobaţii, nici cu cine voi fi în viitor, cine știe unde și cum, și nu concurez cu ilustraţile din cărţile de hatha yoga. Sunt cine sunt în clipa aceasta, şi exact aşa sunt bine, cum sunt acum - la fel ca și tine, care ești cine ești în acest moment etern, și tu exact așa ești bine cum ești acum. Să nu ne întrecem între noi ci să ne bucurăm unul de altul într-o prezență de spirit binecuvântată. Am început să caut în interiorul meu sursa suferinței, odată cu apropierea de anii treizeci ai vieții mele. Am început să observ cum îmi funcționează mintea, rădăcina blocajelor și a temerilor mele. Apoi am pășit pe o cale de unde nu mai există întoarcere. De îndată ce acuzațiile adresate exteriorului încetează, curățenia generală interioară începe, proces care poate va ține o viață întreagă.

gandhi-uj-108.jpg
bottom of page